A First belvárosi pubjában több mint 200 féle sörkülönlegességet lehet megkóstolni, emellett a tulajdonosok csapfoglalásokat, sörszakmai előadásokat, sörvacsorákat és sörkóstoló kurzusokat szerveznek a Dob utca 3. szám alatt.
Olyan ritkaságokat vertek csapra, mint a Mikkeller, Omnipollo, Tool vagy a Brewdog sörei. A pult mögött álló csapat jól képzett sörszakértőkből áll, hiszen a tulajdonosok célja, hogy a vendégek minden egyes alkalommal megtudjanak valami újat a sörökről, és rátaláljanak a saját ízlésükre.
Szerintünk a bor, whisky és konyak után – ahogy külföldön is – itthon is a sör lesz az új trend. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kulináris élményként tekintsenek a sörre, merjenek egy-egy decit kóstolni öt helyett, és tanulják meg azt is, milyen ételekhez milyen sörök illenek igazán. Ezért is szervezünk kóstolókurzusokat, sörvacsorákat
– mondta el Kurucz Gergely, a First egyik tulajdonosa.
A pubban kapható burgerek zsömléjébe
pirított malátaszemek kerülnek,
az erősebb, töményebb sörökhöz pedig érdemes önmagában is elropogtatni egy-két malátaszemet, amit nassolnivalóként minden asztalon megtalálunk.