Hamburgert eszünk, maláta ropog a fogunk alatt
![hamburger](https://cdn.origo.hu/2023/12/owHTdPNoomAteSanXiLT0mraA-XCE9EEvJi3cchb9wk/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I1YzhjNDE1N2I5YzQzOTc4M2U3M2M4YTA0OGQ4NzZm.webp)
A First belvárosi pubjában több mint 200 féle sörkülönlegességet lehet megkóstolni, emellett a tulajdonosok csapfoglalásokat, sörszakmai előadásokat, sörvacsorákat és sörkóstoló kurzusokat szerveznek a Dob utca 3. szám alatt.
Olyan ritkaságokat vertek csapra, mint a Mikkeller, Omnipollo, Tool vagy a Brewdog sörei. A pult mögött álló csapat jól képzett sörszakértőkből áll, hiszen a tulajdonosok célja, hogy a vendégek minden egyes alkalommal megtudjanak valami újat a sörökről, és rátaláljanak a saját ízlésükre.
Szerintünk a bor, whisky és konyak után – ahogy külföldön is – itthon is a sör lesz az új trend. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kulináris élményként tekintsenek a sörre, merjenek egy-egy decit kóstolni öt helyett, és tanulják meg azt is, milyen ételekhez milyen sörök illenek igazán. Ezért is szervezünk kóstolókurzusokat, sörvacsorákat
– mondta el Kurucz Gergely, a First egyik tulajdonosa.
A pubban kapható burgerek zsömléjébe
pirított malátaszemek kerülnek,
az erősebb, töményebb sörökhöz pedig érdemes önmagában is elropogtatni egy-két malátaszemet, amit nassolnivalóként minden asztalon megtalálunk.