Süteményből készült felespoharakkal nyűgözi le vendégeit a desszertbolt

The Dirty Cookie
Vágólapra másolva!
A hagyományos felespoharaknak már akkor leáldozott, amikor megkezdte hódítását a jégből készült változata. Ezt mindenki a saját ízlésére formálta, és olyan alapanyagokat használtunk fel, amilyeneket csak akartunk. A fagyos őrületet követte a csokoládéból készült pohár, ám a forradalomnak még nincs vége, hiszen itt vannak a süteményből készült változatok.
Vágólapra másolva!

A The Dirty Cookie desszertbár munkatársai kézzel készítik a poharakat, és belga csokoládéval vonják be a belsejüket. Ám ez még mind semmi, ugyanis van Szezám utca-, Star Wars-, illetve Minnie és Mickey-kollekció is. Az unikornisokról és az ünnepi változatokról meg ne is beszéljünk! Az úgynevezett cookie shots létrehozói még azokra is gondoltak, akik gluténérzékenységben szenvednek, hiszen a poharakból készül gluténmentes változat is.

The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie
The Dirty Cookie

A dolog érdekessége továbbá, hogy ezekbe a feles poharakba nem alkohol kerül, hanem tej, vaníliás mandulatej, csokoládékrém, vaníliakrém vagy pirított mályvacukor. Lesse el ezeket az ötleteket, és készítsen otthon süteményből feles poharat.

Hozzávalók:

  • 1 csésze vaj, olvasztva
  • 1/2 csésze barnacukor
  • 1/3 csésze cukor
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília (egy rúd kikapart magja és belseje)
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 csésze liszt
  • 2 csésze csokoládé pehely vagy korong

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverje össze a vajat, a barnacukrot és a cukrot, majd adja hozzá a tojást, a vaníliát, a sót, és jól dolgozza össze. Egy kanál segítségével keverje hozzá a lisztet, majd egy csésze csokoládé pelyhet is. A legegyszerűbb popover formában készíteni, ami olyan, mint a muffinsütő forma, csak mélyebb és az alja szűkebb. De vásárolhat fém feles poharakat is. Töltse meg a formákat kézzel, majd süsse a süteményeket 18-20 percig 180 fokon. A maradék csokoládé pelyhet olvassza meg, kenje ki vele az elkészült poharak belsejét és hagyja megkötni. Öntsön bele tejet, majd élvezze a különleges desszertet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!