Az idei Nespresso Atelier rendezvényen az ország legelismertebb szaktekintélyei – köztük séfek, kávé-, koktél- és borszakértők – mutatták meg, hogy a minőségi kávé a gasztronómia fontos eleme. A séfek olyan különleges ételekkel lepték meg a vendégeket, amelyekben a kávé volt az egyik főszereplő.
A háromnapos rendezvényen a Michelin-csillagos Sárközi Ákos (Borkonyha), Tiago Sabarigo (Costes Downtown), Mészáros Ádám (Onyx) séf és Mártha Róbert (Onyx) cukrász, illetve Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet, a Dining Guide 2017 TOP 10 Legjobb Étterem egyike), Mizsei János (MÁK Bistro), Herczeg Ágnes és Fiáth Attila Master of Wine cím várományos borszakértők, Nagy Zoltán (Boutiq' Bar) nemzetközileg elismert bártender és Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete gondoskodtak a gasztronómiai élményekről. Hozzájuk csatlakozott a gálavacsorán a három Michelin-csillagos Da Vittorio étterem séfje, Enrico Cerea, és a két Michelin-csillagos La Peca étterem séfje, Nicola Portinari.
A Nespresso Atelier-n volt alkalmam együtt dolgozni a magyar barátaimmal, és megtapasztalni, hogy milyen szervezett és rendezett minden, miközben mégis jó hangulatban telik a főzés
– mondta Enrico Cerea, három Michelin-csillagos séf.
Az esemény különlegességét az adta, hogy minden a kávé köré épült, és hogy a vendégek is tálalhattak és inspirációt kaptak, hogy a kávé sokoldalúságát akár az otthonukban is fel tudják használni
– tette hozzá Sárközi Ákos.
Nicola Portinari, két Michelin-csillagos séf szerint sikerült egy magyar-olasz fúziót életre kelteni a konyhában:
Izgalmas volt a közös munka a rendezvényen, ahogy a konyhában megtaláltuk a harmóniát a magyar és az olasz főzési stílus között, és a tányéron is sikerült ezt megmutatni.
A nyolccsillagos vacsorán az olasz sztárséfek igazi magyar alapanyagokat kombináltak az itáliai könnyedséggel és tradícióval: Nicola Portinari kacsamell carpacciót készített, brokkolival, karórépával és Nespresso Dulsao do Brasillal kiegészítve, Enrico Cerea pedig Carnaroli rizsből készült rizottót mangalicával, gesztenyével és Livanto kávéval.
Herczeg Ágnes és Fiáth Attila borszakértők minden fogás mellé olyan borpárosításokkal készültek, amelyek tökéletesen illettek a kávés fogásokhoz.