Márciusban Budapest ad otthont a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményének: a magyar fővárosban rendezik meg az európai Michelin Guide díjátadó ünnepséget.
Az eseménysorozat nyitányaként a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai napot szervez, ahol Európa
négy Michelin-csillagos séfje és a magyar sztárséfek
közösen tartanak mesterkurzust. Az eseményre magyar gasztronómiai szervezeteket, karrierjüket most kezdő, vagy még tanulmányaikat folytató fiatalokat, illetve már dolgozó tehetségeket várnak,
akik személyesen találkozhatnak a Michelin-csillagos séfekkel, és láthatják a magyar séfpárjukkal készített közös alkotásokat.
A mesterkurzus legfontosabb célja, hogy a pályakezdő fiatalok inspirációt kapjanak a további munkájukhoz vagy tanulmányaikhoz, és későbbi karrierjük során kamatoztathassák az itt látottakat.
A Michelin-csillagos Mesterkurzust március 25-én, vasárnap tartják a Belvárosi Piacon.