A Nestlé International Chef Culinary Cup szakácsversenyt március 21-én rendezték meg Varsóban, ahol négy ország – Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország – 12 versenyzője mérte össze tudását. A megmérettetésen csak hivatásos szakmabeliek vehettek részt, akiknek 60 perc alatt kellett 1 ételt elkészíteni 7 főre, majd angol nyelven bemutatni a nemzetközi zsűrinek.
A zsűri tagjai nemcsak az étel ízét és kinézetét értékelték, hanem a kreativitást és a tehetséget is. Legalább egy Nestlé Chef terméket fel kellett használniuk kötelező elemként, de ettől eltekintve a versenymunka alapanyagai szabadon választhatóak voltak, a versenyzőknek azonban
törekedniük kellett arra, hogy az adott fogás jellemezze őket.
A zsűri emellett azt is megfigyelte, hogy a szakácsok mennyire precízen és higiénikusan dolgoznak, illetve milyen technikákat alkalmaznak az étel elkészítéséhez.
Hack Barnabás, a Michelin csillagos Costes Downtown szakácsa végül a dobogó második fokán végzett.
Hack Barnabás étele elkészítéséhez többnyire magyar alapanyagokat használt: a tányéron helyet kapott a mangalicakaraj, a véres hurka, a paszternák valamint a dió és a körte is.