Zártkörű íztesztelésen jártunk. Merthogy új éttermet nyit nem is olyan sokára Wang mester. Igen ám, de még előtte kis, zárt körökben teszteli, hogy mi kerüljön az új étlapra.
Noha a só, a bors és a pirospaprika alapvető fűszerek, azért néha nem árt bővíteni a repertoárt. Vegyük például az édesköményt. Ez az aromás, enyhén édes növény már régóta gyakori alapanyag a mediterrán konyhákban.
Az édeskömény hosszú szárait, leveleit, magjait és gumóját már évszázadok óta használják a gyógyászatban. Az ókori Görögországban Hippokratész a csecsemők bélgörcseire ajánlotta. Az ősi Kínában a teáját kígyómarás, rovarcsípés, ételmérgezés és torokfájás esetén használták.
Szuper csináld magad ötletek a konyhában; a vágódeszkából először óriási dinnyét és narancsot készítettünk, majd kanalat rögzítettünk a két szélére, így lett belőle tálca. Videóval!
A fehér esküvői tortát kíméletlenül kiütötték a nyeregből – idén a fekete és a kaktuszos a menő! A legújabb trendek szó szerint lélegzetelállítóak; inkább hasonlítanak egy műalkotásra, mint egy desszertre.
Ha azt gondoltuk, hogy már nem lehet fokozni a tortatrendeket, akkor tévedtünk. Itt vannak a legújabb technikák, a leghihetetlenebb ötletek; ezek a torták hódítják meg az esküvőket 2018-ban.
A palacsintában az a legjobb, hogy ezer arca van, így sosem unjuk meg. Az új kedvencünk az ananásszal és cseresznyével sütött változat, amelyre a házi szirup teszi fel a koronát.
A világ 50 legjobb tetőterasza között a High Note SkyBar a negyedik helyen áll; március végéig pedig két vendégséf fogásai teszik még izgalmasabbá az Aria Hotel Budapest tetején található bár kínálatát.
A szakácsokat és bártendereket az ételek, italok megalkotásakor az erdő fogyasztható növényei, gombák, gyümölcsök, és az erdőben található állatok inspirálták. A Michelin-csillagos Onyx Étterem séfje, Mészáros Ádám pirított gyöngytyúktekercset készített, a Steamboo étterem alapítója, Szabó Győző a saját találmányát használta fel.
Nemcsak ősszel és télen, hanem a tavasz derekán is érdemes gondoskodni a vitaminok pótlásáról; együnk sok zöldséget és gyümölcsöt! Ám van néhány ravasz fajta, amelyek előkészítésével vagy megpucolásával rengeteget kínlódunk. Ilyen például a kivi is.
Törley Józsefnek 135 évvel ezelőtt volt egy álma: meggyőzni a fogyasztókat arról, hogy nem csak a francia pezsgő lehet jó. Ezért a létező legmodernebb technológiákkal olyan vállalkozást indított, amely rövid időn belül igen komoly sikereket tudott felmutatni.
Törley József volt a legkisebb a három fiútestvér közül és mivel bátyja örökölte a gazdaságot, neki nem volt más választása, mint tanulni. A pezsgőkkel igen korán megismerkedett; érdeklődő volt és nyitott minden újdonságra, így a pezsgőkészítés fortélyait is elleste.
Noha a tavaszi diéta gátat szab a vágyainknak, azért egy kis fűszeres, sült csirkét még be tudunk szorítani a szigorú étrendünkbe. Kezdjük is mindjárt Jamie Oliver receptjével!
A világ egyik legismertebb kávézólánca 2010 óta van jelen a magyar piacon, ám egészen tavalyig csak a fővárosiaknak jutott a Starbucks-élményből. Szeged után idén egy újabb egyetemvárosba, Debrecenbe terveznek Starbucks kávézót.
Ismerje meg Zeusz szeretőjét, és lessel el, hogyan lehet kulturáltan hamburgert enni! Lapozzon tovább!