A Badacsonyi Borvidék a kiváló borok mellett egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programokat, gasztronómiai csodákat és hangulatos szállásokat. Ezt a sokszínű kínálatot idén első alkalommal ismerhetik meg a Badacsony New Yorkban rendezvény látogatói:
35 borászat több mint 150-féle bora mellett újdonságképpen 16 turisztikai szolgáltató kínálata is várja a résztvevőket.
A kiállítók között ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.
A szervezők az igazi ínyenceknek még két mesterkurzust is ajánlanak. Az „Úri muri – a Kéknyelűről őszintén" előadást
Sánta Zoltán, a ruszti Weinakademie Österreich „Weinakademiker"
címének birtokosa tartja. 2013-ban vette át a Wine and Spirit Education Trus diplomáját (Level 4), és az ezzel járó DipWSET címet. 2011 óta tanít a Borkollégiumban, az ország legrégebbi boriskolájában. 2016-ban szerezte meg a WSET minősített oktató oklevelét is (WSET CE).
Előadásában a badacsonyi kéknyelű sokszínűségét mutatja be a következő tételeken keresztül:
Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive séfje,
a Bocuse d' Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja pedig „Borok ételekhez vagy ételek borokhoz..." címmel mutat be bor- és ételpárosításokat: az általa kreált falatokat a következő tételek kíséretében kóstolhatják meg a résztvevők:
A Nagy Badacsony kóstolót április 14-én, szombaton tartják a New York Palotában. Jegyek elővételben az esemény weboldalán vagy korlátozott számban a helyszínen kaphatóak.