Hozzávalók az öntethez:
Hozzávalók a ráksalátához:
Elkészítés:
Hámozza meg a narancsot, utána facsarjon ki belőle 1/4 csésze levet. A megmaradt gerezdeket tegye félre. Keverje össze a tejszínt, az ecetet, a mustárt, a sót, a fekete borsot és a narancslevet. Keverés közben lassan öntse hozzá az olívaolajat, hogy krémes, kicsit sűrű öntetet kapjon. Tegye hűtőbe, és készítse el a salátát.
Először tisztítsa meg a garnélarákokat: fejtse le a páncélt, távolítsa el a fejét és a farkát, majd miután bevágta a hátát hosszában, a fekete tápcsatornát is. Szórja meg sóval és a fűszerkeverékkel, azután melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben; dinsztelje a rákokat, amíg rendesen átfőnek. Szedje ki őket egy tányérra, és hagyja hűlni 5 percig.
Közben készítse elő az avokádót és az édesköményt: vágja ketté az avokádót, pucolja meg, vegye ki belőle a magot, és kockázza fel a gyümölcsöt. Távolítsa el az édeskömény zöldjét, negyedelje föl, vágja ki a magházat, végül szeletelje vékonyan.
Keverje össze egy tálban a garnélát, a narancsgerezdeket, az avokádót, az apróra vágott uborkát, az édesköményt és az öntetet. Szórja az apróra tépett salátaleveleket egy tányérra, majd kanalazza rá a friss ráksalátát.