Azt gondoljuk, hogyha az italozásra ráeszünk egy kevés húsvéti sonkát és kenyeret, hamarabb felszívódik az alkohol? Tévedünk! Az étel, így a zsír sem közömbösíti az alkoholt.
Ezt a szendvicset, ha akartuk volna, se tudtuk volna megkóstolni: a csokoládés Whoppert áprilisi tréfának szánta az étteremlánc. Aki emiatt tért be az étterembe, annak bizony csalódnia kellett.
A csokis piskótából, tűzön grillezett csokival, kandírozott vérnarancs szeletekkel, fehér csokoládé karikákkal, tejcsokoládés forgácsokkal, málnaszósszal és lágy vaníliakrémmel készült szendvicsről kiderült, hogy voltak, akik pontosan azt gondolták, hogy tréfa.
Ha szóba kerül a tálalás, eszébe sem jutna senkinek egy darab zsákvászont felhasználni hozzá. Pedig gyönyörű tányéralátét és evőeszköztartó készülhet belőle. Videóval.
Ne higgyen a szemének, ha meglátja ezeket a szusikat! Szinte észre sem vesszük a különbséget, pedig nem halból és rizsből, hanem fagylaltból készültek.
Ebben a kreatív New York-i kávézóban új trenddel készülnek az idei nyárra: ötvözik az olasz és a japán konyhát. Így született meg a fagylalt, amelyet evőpálcikával fogyaszthatnak el a vendégek, hiszen úgy néz ki, mint egy szusi. Képgalériával.
Noha közeleg a nyár, és lassan itt a bikiniszezon, ugyan ki tudna ellenállni egy cukorsokkot ígérő finomságnak? Az édesszájúak biztosan nem! A tejkaramellás-csokis pillecukor receptje a cikkben.
Ha a húsvéti szimbólumokat, jelképeket kellene felsorolnunk, a tojás, a bárány és a nyúl mellett valószínűleg eszünkbe sem jutna a bor. Pedig a keresztény egyház elsőszámú vallási ünnepéhez semmi sem áll közelebb.
A Bibliában először Noéval kapcsolatban esik szó róla: a Szentírás Noét mint szőlőművest ábrázolja, aki megtapasztalta a bor mámorító hatását. De vajon milyen bort ihatott Jézus?
Ön is szeret veszélyesen élni? Kedveli a bevállalós fogásokat? Akkor ezt a receptet önnek találták ki. Készítsen krumpliból és marhából bombát!
Egy – az eredeti, 1927-es tilalmat eltörlő – új szabályozásnak köszönhetően nagypénteken is fogadhatják a vendégeket az írországi csapszékek. A sörözők előtt már kora reggel tömeg várta a nyitást.
A szóban forgó 1927-es törvény betiltotta az alkoholos italok árusítását karácsonykor, nagypénteken és Szent Patrik napján. Az utóbbira vonatkozó korlátozást 1962-ben oldották fel.
Fogalma sincs, milyen falatkákkal várja a vendégeket, és már teljesen kétségbe van esve? Itt van két last minute recept, ami kihúzza a kellemetlen helyzetből. Gyorsak és egyszerűek.
Ha szereti a különlegességeket, és szívesen készít határon túli ételeket, akkor nem is kell messzire utaznia. Erdélyben, a zord havasok és zöldellő legelők hazájában nemcsak a természeti értékek varázsába, hanem a fantasztikus konyhába is érdemes belekóstolni.
Az erdélyi gasztronómia rendkívül sokszínű, megbecsült, kivirágzását pedig a falusi és polgári asszonyok gondoskodásának köszönheti. Az egyik különlegessége, hogy olcsón és egyszerűen készítik ételeiket, amelyek kellőképp fűszeresek és finomak.
Az innovációról híres Gerbeaud Cukrászda immár 160 éves, a jubileum alkalmából pedig egy rendkívüli desszerttel készül a vendégeknek. A cukrászda a Vince Budapest Wine Show visszatérő vendége; idén a jubileumi tortáját is itt mutatja be először.
Kíváncsi rá, milyen finomsgok kerülnek az asztalra húsvétkor a világ különböző országaiban? Galambbal, szurokkal és pirosra festett főtt tojással ünnepelnek. Képgalérián a desszertek.
A görög szusiért és a robotikus konyháért lapozzon tovább!