Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Kocsmajális gasztrolimpiát. A főzőversenyre minden eddiginél többen jelentkeztek: jelenleg 23 bográcsnál tartanak a szervezők. A csapatépítő főzőbalhé azonban nem öncélú; a résztvevők a Heti Betevő Egyesület munkáját segítik.
Ám a bográcsfőzés egyben egy verseny is, ahol neves vendéglátósok zsűrizik a remek ételeket, és a három legjobb csapat pénzjutalomban részesül. A zsűri tagjai között szerepel Bereznay Tamás, a Metro Gasztroakadémia vezetője, Kárai Dávid az Ízhuszár magazintól és Serényi Zsolt, a tetovált chef, a Bp BARbq-tól.
A csapatok egyedi receptek alapján készítik el az ételeket, így különleges ízélményekkel találkozhatnak a kilátogató vendégek.
A rendezvény állandó szereplője egy rodeó bika, amit adományjegy fejében ülhetnek meg a vállalkozó kedvű vendégek. A szervezők emellett zenével és gyermekprogramokkal is készülnek.
A csapatnévsor ABC sorrendben:
A Kocsmajálist május elsején tartják a Dürer Piknik Parkban; a kapunyitás 9:00 órakor lesz. A rendezvény ingyenes, család és kutyabarát.