Készítse el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét!

Audrey Hepburn
Vágólapra másolva!
Az Álom luxuskivitelben és a Római vakáció főhősnőjének nemcsak a színészkedés ment jól, hanem a főzés is. Fia, Luca Dotti készítette el Audrey szakácskönyvét, amelyben a kedvenc receptjeit szedte egy csokorba, köztük a Spaghetti al Pomodorót, amelyet most ön is elkészíthet. Tűzze fel a haját, ragadjon fakanalat, és bújjon egy ebéd erejéig a híres Audrey bőrébe!
Vágólapra másolva!

Az Audrey at Home: Memories of My Mother's Kitchen (Audrey otthon: Emlékek édesanyám konyhájából) című szakácskönyv olyan, mint egy családi album: személyes levelezések, emlékek, anekdoták, rajzok, receptek és több mint 250 korábban még nem publikált családi fénykép tölti meg a lapokat. Így bepillantást enged a híres színésznő életébe a hollandiai gyermekkorától kezdve a hollywoodi mindennapjain keresztül egészen időskoráig.

Audrey Hepburn szakácskönyv, Audrey at Home
Audrey Hepburn szakácskönyv, Audrey at Home
Audrey Hepburn szakácskönyv, Audrey at Home
Audrey Hepburn szakácskönyv, Audrey at Home
Audrey Hepburn szakácskönyv, Audrey at Home
Audrey Hepburn szakácskönyv, Audrey at Home
Audrey Hepburn szakácskönyv, Audrey at Home

A könyvben ötven recept található, köztük a tejszínes csokoládétorta, a csokoládémousse, a Penne alla Vodka – vagyis a vodkás tészta – és a Spaghetti al Pomodoro.

Sőt, még azt is megtudhatjuk belőle, hogy a színésznő bárhol is járt a világban,

sosem hagyta ki a reggelit.

Fia szerint rendkívül fontosnak tartotta a hidratálást, ezért sok vizet ivott, sok zöldséget fogyasztott, illetve

minden héten tartott egy méregtelenítő napot: csak gyümölcsöt és joghurtot evett, illetve rengeteg vizet ivott.

Tanulja el a divatikon egészségmegőrző tippjeit, majd készítsen spagettit, ahogy a színésznő szerette.

Forrás: Shutterstock

Spaghetti al Pomodoro

Hozzávalók:

  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 sárgarépa, apróra vágva
  • 2 szál friss zeller, apróra vágva
  • 800 g friss, hámozott paradicsom
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag spagettitészta
  • frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Keverje össze egy nagy fazékban a hagymát, a fokhagymát, a répát, a zellert és a paradicsomot. Locsolja meg az olívaolajjal, adjon hozzá körülbelül fél csésze bazsalikomlevelet, és főzze a mártást 45 percig; alkalmanként keverje meg. Közben tegye fel főni a tésztát. A tökéletes tészta elkészítésének receptjét itt találja.

Ha letelt az idő, és elkészült a mártás, hagyja kihűlni, kóstolja meg, majd sózza ízlés szerint. Miután leszűrte a megfőtt tésztát, keverje össze a mártással, végül tálalja friss bazsalikommal és parmezán sajttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!