A legújabb kutatás során kiderült, hogy a magas, minimum 70% kakaótartalmú étcsokoládé csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és a memóriát, illetve pozitív hatással van az immunrendszerre. A kutatás alapjául két tanulmány szolgált, amelyet a Experimental Biology 2018-as rendezvényén mutattak be San Diegóban.
A kakaóban található flavonoidok rendkívül
hatékony antioxidánsok;
ez volt az első alkalom, hogy megvizsgálták ezek hatását az emberi agyra, vagyis, hogyan képesek befolyásolni a kognitív funkciók, az endokrin-, valamint a szív- és érrendszer egészségét.
Évek óta tanulmányozzuk cukortartalom szempontjából az étcsokoládé hatását az indegrendszeri funkciókra – minél több a cukor, annál boldogabbak vagyunk
– mondta Lee S. Berk, a Loma Linda Egyetem pszichoneuroimmunológia és élelmiszertudományok kutatója.
Minél nagyobb a csokoládé kakaótartalma annál pozitívabban befolyásolja a memóriát és a hangulatot
– tette hozzá a kutató.
Ezért legyen mindig kéznél legalább egy tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé.