Noha az igazi, hamisítatlan magyar dinnyére még várni kell, néhol már most is roskadoznak az asztalok a zöld gömbök súlya alatt. Ha már nagyon régóta vágyik a dinnye édes érintésére, ne fogja vissza magát! Annak ellenére, hogy magában fogyasztva még nem az igazi,
grillezéshez tökéletes.
Először furcsán hangozhat, viszont a grill karamellizálja a dinnyében lévő cukrot, és finom, füstös ízt ad neki.
Édes és csípős fűszerekkel párosítva kiváló köret vagy meglepő desszert is lehet belőle.
Amennyiben nem rajong a csípősért, keverjen össze barna cukrot köménnyel és egy kis limelével, azután dörzsölje be azzal az előre felvágott dinnyedarabokat.
Már az első falat után rájön, hogy bizony még ebben a melegben is megérte begyújtani a grillt. Ha szeretne egy kicsit lehűlni a forróságban, hagyja kihűlni a dinnyét,
és tálalja fagylalttal.
Ha szereti a pikáns ízeket és izgalmas párosításokat, készítse el a következő fűszerezéssel!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse be a grillt, azután vágja fel a dinnyét háromszög alakú darabokra. Keverje össze a cukrot, a pirospaprika-pelyhet és a lime héját egy tálban, majd szórja meg vele a dinnyedarabokat.
Grillezze a dinnyék mindkét oldalát 2-3 percig. Tálalja görög joghurttal vagy fetával, desszertként pedig fagylalttal.