A színvonalas vendéglátóhelyek napról napra kevesebb nagyipari üdítőt kínálnak: többen már az itallapra sem teszik fel ezeket. Helyettük inkább termelői, ellenőrizhető forrásból származó szörpöket, gyümölcsleveket, helyben készült frissítőket árulnak.
A vendéglátóhelyeknek különösen fontos, hogy az általuk készített üdítőket, frissítőket jó szívvel tudják kínálni a vendégeknek. Közben persze nemcsak a kinézetet, hanem a beltartalmat és az egészségre gyakorolt hatásokat is figyelembe kell venni. Ez a limonádékészítésnél különösen fontos.
Nagy figyelmet és pontos utánajárást kíván, hogy
kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas, ellenőrizhető forrásból származó citrusfélékkel készítsék a limonádékat, hiszen köztudott, hogy a citrusok héja méreganyagokat tartalmazhat.
A vendéglátóhelyeké a felelősség, hogy méregmentes, valódi vitaminbombákat adjon vendégeinek. Ennek apropójából született meg a „Limonádé jó szívvel", vagyis a lemonAID, a felelősségteljes limonádékészítés ügye.
Azokon a vendéglátóhelyeken, ahol találkozunk a lemonAID-matricával egészséges frissítőkre számíthatunk.