Nem is vízben kell megfőzni a burgonyát?
![krumplipüré](https://cdn.origo.hu/2023/12/JHuzYJrnYidaycq-HfwfAzxzS1mxXBVSuURsu3Ctx1o/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBhMWM5NjAzY2Y1MTRhNGFhZGU4MTViN2MxNjYxMzQ3.webp)
Tyler Florence, a Food Network szakácsa sosem vízben főzi meg a krumplit. Szerinte így a gumók elvesztik valódi ízüket, és képtelenség tökéletes pürét készíteni belőlük. De akkor mi a teendő? Miben főzzük meg, ha nem vízben?
A válasz: tejszínben és vajban. Florence esküszik módszerére, hiszen ő mindig is
tejszín, vaj, olívaolaj, friss zsálya, rozmaring, illetve kakukkfű keverékében főzte készre a burgonyát körülbelül 20 perc alatt.
Ezt követően szűrőt helyezett egy tál fölé, beleöntötte a burgonyát, a lé lecsöpögött róla, és összegyűlt a tál alján. Így miután összetörte, felhasználhatta hozzá a fűszeres levet is.
Az eredmény: egy ínycsiklandó burgonyapüré, amelytől táncot járnak az ízlelőbimbók az ember szájában.