Mit gondol, sonkát lát a képen?
![](https://cdn.origo.hu/2023/12/229llxC3VCz3zjodb9fkUBKHpMUnJYE1dkJxMfyGPko/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExN2Q1NzJlN2Q5MTQyYzJiMDEzZjE4MTRkNDlhNjMz.webp)
A manhattani Ducks Eatery étteremben egy egészen különleges fogást álmodtak meg a vegetáriánusoknak:
füstölt görögdinnyét,
amely úgy néz ki, mint egy zamatos sült sonka. Számunka elég gusztusosan hangzik, de vajon mit gondolhat erről egy vegetáriánus?
Főleg mivel a nem mindennapi étel 75 dollárba, vagyis több mint 21 000 forintba kerül.
Elkészítése egyszerű, viszont rendkívül hosszadalmas: a dinnyét 8 órán keresztül füstölik, mielőtt fűszeres pácba helyeznék négy napra. Ezt követi újabb 8 óra füstölés, majd rozmaringos lébe áztatják.
Tehát minimum 5 nap, mire megszületik a füstölt dinnye.
Azok, akik kóstolták, úgy nyilatkoztak róla, hogy kezdetben sós, húsos íze van, majd felszabadulnak a már ismerős dinnyés aromák.