A tojás 40-féle fehérjét, 18-féle aminosavat, optimális arányban a telített- és telítetlen zsírsavakat, valamint számos vitamint tartalmaz: különösen
D- és C-vitamin-tartalma jelentős.
Ez a tény máris megmagyarázza, miért fogyasztották olyan szívesen az őseink.
Ha unjuk a rántottát és a tükörtojást, így dobjuk fel könnyedén a vacsorát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzze meg a krumplikat a héjukban, azután felezze meg őket hosszában.
Csináljon a belsejükben egy kis bemélyedést; tányérformát kell kapnia eredményül.
Kenje ki a „tányérokat" egyesével 1/2 evőkanál vajjal, azután üssön bele mindegyikbe 1-1 tojást.
Szórja meg baconnel, sajttal, petrezselyemmel, sózza és borsozza, végül süsse 176 fokon 25 percig.