Hozzávalók a fánktésztához:
Hozzávalók a fánk töltelékéhez:
Hozzávalók a cukros bevonathoz:
A fánktészta elkészítése:
Tegye bele az összes hozzávalót a vaj és az olaj kivételével egy tálba, és dolgozza össze egy robotgéppel. Keverje 10 percig, míg a tészta elválik az edény falától. Tegye félre öt percre.
Amint letelt az idő, folytassa a keverést a robotgéppel, és lassan adja hozzá a vajat – 20 grammonként. Kapcsolja fel a sebességet, és keverje így 5-7 percig. Tegye félre letakarva.
Ha a duplájára dagadt, takarja le újra, és tegye a hűtőbe egy éjszakára.
A töltelék elkészítése:
Másnap melegítse fel a sütőt 200 fokra, majd készítse el a tölteléket.
Forgassa össze az almát az 1 citrom levével, a fahéjjal és a gyömbérrel. Tegye egy tepsibe a szilvával együtt.
Keverje össze a brandyt és a narancslevet, és öntse rá a gyümölcsökre. Szórjon rá narancshéjat, a szegfűborsot és a cukrot, majd süsse 20-25 percig, vagy amíg a cukor elkezd karamellizálódni.
Utána vegye ki a sütőből, szűrje le a levét, keverje össze a vajjal és a kukoricaliszttel, majd öntse vissza a gyümölcsökre. Tegye félre.
A cukorbevonat elkészítése:
Keverje össze a cukrot és a szenet egy tálban. Tegye félre.
A fánkok kisütése és megtöltése:
Szaggasson a tésztából körülbelül 50 grammos darabokat, azután tegye a sütőpapírral kibélelt tálcára. Lisztezze meg óvatosan, fedje le, és tegye félre egy órára.
Melegítse fel az olajat a sütéshez, és süsse meg a fánkokat. Tegye egy papírtörlővel kibélelt tányérra, hogy a papír felszívja az olajat.
Néhány perc múlva forgassa meg a szenes cukorban, és tegye félre míg a többit is kisüti.
Csináljon egy nagy lyukat a fánkokba, és töltse meg a gyümölcsös keverékkel. Tálalja medvecukorral.
És 5, 4, 3, 2, 1...! Ízrobbanás!