A Charcoal Lane étterem arra törekszik, hogy hazai és hagyományos ételeket kínáljon mind a helyieknek, mind a turistáknak.
Szeretné felhívni a figyelmet azokra a tradicionális receptekre és hozzávalókra, amelyeket már generációk óta használnak Ausztráliában.
Így Meghan és Harry olyan eredeti ausztrál ételeket kóstolhatott meg, mint a sokat emlegetett kenguruhús vagy a vaddisznóhús sáfrányrizottóval és óriás ausztrál sügérrel.
Ám az étterembe nem csak egy ebédre tértek be: a szakácsok és szakácsnők bemutatták nekik a tradicionális helyi alapanyagokat, mint az ausztrál citrom. Meghan azonban a terhességére és az óvatosságra hivatkozva nem kóstolta meg őket.
Ám nem a Charcoal Lane az egyetlen hely, ahol a hagyományok őrzésére törekednek.
Ben Shewry, aki a tradicionális és őshonos ausztrál alapanyagok nagykövetévé vált,
a melbourne-i Attica étterem séfje. Az Attica a világ 50 legjobb étterme közé tartozik, és híres a kenguruhúsáról. Akik már kóstolták, azok a marhahúshoz hasonlították ízben.
Az ausztrál bennszülöttek kedvenc fogása a kengurufarok volt. A kenguru húsát európai telepesek kezdték fogyasztani, és Barbara Santich történész szerint már az 1930-as években is voltak kengurureceptek a szakácskönyvekben.
Peter Ampt a sydney-i egyetem lektora elmondta egy vele készült interjúban, hogy a kenguruk annyi metánt bocsátanak ki, mint a tehenek vagy a juhok.
Ezért javasolják is a fogyasztásukat. Érdekesség, hogy létezik az embereknek egy olyan csoportja, akik nem esznek húst, kivéve kengurut. Ők a kangatariánok.