Az orvosi marihuánát elsősorban gyógyászati célokra használják, ám néhány éve a vendéglátásban is felütötte fejét. Kétféle vegyület található benne: a CBD és a THC. Ezek közül az utóbbi okozza a bódulatot,
amelyet ki szoktak vonni az orvosi kenderből készült termékekből, csupán minimális mennyiség maradhat bennük.
A Canna Kitchen december 1-jén nyitja meg kapuit Brightonban, Angliában. A kínálatban vegetáriánus és vegán ételek szerepelnek, amelyekhez kannabidiololajat (CBD-olajat) adnak hozzá.
Olyan ételeket szolgálnak fel, mint a sült karfiollal és kenderszívvel tálalt tabbouleh; vagy füstölt padlizsán, szezámmagos fekete káposzta CBD-s szezámpasztával, amelyet tahini szószként is ismernek; illetve a
hajdinából és céklából készült palacsinta sült céklával és CBD-s kesudiósajttal.
Az étterem elsődleges célja: megváltoztatni az emberek gondolkodását a kannabiszról, amelyet egy tápláló és sokoldalú növénynek tartanak.
Elmondásuk szerint ételeiket friss, helyi alapanyagokból készítik, illetve biztosítják a vendégeket, hogy a THC,
vagyis a kannabisz pszichoaktív vegyülete a legális határok között van az ételekben. Ezért nem okoz bódulatot.