Megdöbbentő: minden ételbe kannabiszt tesznek ebben az étteremben

Vágólapra másolva!
Mióta Angliában is legalizálták a CBD-olaj néven is ismer kannabidiololajat, azóta egyre több vendéglátóhely alkalmazza összetevőként. A CBD a kendernövény vegyülete, amely nem okoz bódulatot, ám rendkívüli gyógyászati előnyökkel jár. Erre akarja felhívni a figyelmet a decemberben nyíló étterem is.
Vágólapra másolva!

Az orvosi marihuánát elsősorban gyógyászati célokra használják, ám néhány éve a vendéglátásban is felütötte fejét. Kétféle vegyület található benne: a CBD és a THC. Ezek közül az utóbbi okozza a bódulatot,

amelyet ki szoktak vonni az orvosi kenderből készült termékekből, csupán minimális mennyiség maradhat bennük.

A Canna Kitchen december 1-jén nyitja meg kapuit Brightonban, Angliában. A kínálatban vegetáriánus és vegán ételek szerepelnek, amelyekhez kannabidiololajat (CBD-olajat) adnak hozzá.

Forrás: metro.co.uk

Olyan ételeket szolgálnak fel, mint a sült karfiollal és kenderszívvel tálalt tabbouleh; vagy füstölt padlizsán, szezámmagos fekete káposzta CBD-s szezámpasztával, amelyet tahini szószként is ismernek; illetve a

hajdinából és céklából készült palacsinta sült céklával és CBD-s kesudiósajttal.

Az étterem elsődleges célja: megváltoztatni az emberek gondolkodását a kannabiszról, amelyet egy tápláló és sokoldalú növénynek tartanak.

Elmondásuk szerint ételeiket friss, helyi alapanyagokból készítik, illetve biztosítják a vendégeket, hogy a THC,

vagyis a kannabisz pszichoaktív vegyülete a legális határok között van az ételekben. Ezért nem okoz bódulatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!