A palacsinta a 15. században kapta nevét, Amerikában a 19. században lett az emberek mindennapjainak a része. Korábban az amerikai palacsintát hajdina- vagy kukoricaliszttel készítették.
Thomas Jefferson, az Egyesült Államok harmadik elnöke, annyira szerette a palacsintát, hogy a Fehér Házból küldte haza a családjának a receptet.
Azóta persze számos fajtája létezik már, így mindenki megtalálhatja a maga kedvencét.
Próbálja ki az eszpresszós-vodkás változatot!
Hozzávalók a palacsintához:
Hozzávalók az öntethez:
A tészta elkészítése:
Dolgozza össze egy tálban a tojást, az írót, a vaníliát és a zsíros tejet, majd tegye bele a vajat is.
Ha a tészta összeállt, keverje hozzá a lisztet, a kukoricalisztet, a sót, a porcukrot, a sütőport és a szódabikarbónát.
Süsse ki vajas serpenyőben.
Az öntet elkészítése:
Keverje össze egy edényben a csokoládét, a kávébabokat és a vajat. Olvassza meg.
Melegítse fel egy másik edényben a tejszínt, az eszpresszót, a porcukrot és a vaníliát.
Dolgozza jól össze, azután öntse a csokoládés keverékhez. Lassan adja hozzá a vodkát, forgassa át, végül szűrje le.
Tálalja a palacsintára öntve.