Portugál kávés desszert sütés nélkül
![coffee cake croatian biscuit cake croatian cakes croatian cookie cake croatian desserts croatian recipes gourmesso coffee capsules lindt chocolate madjarica native australian violet native violet](https://cdn.origo.hu/2023/12/JcSPFMcYARkuzk-qURhEe8ux7nkxkIaNY43m-9SDR2Y/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyN2NjZjVjNDcyZDQ2NTJhMDg2Yzc0NWExYzI2NWM5.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a vajat a cukorral és a tojássárgájával. Fokozatosan öntse hozzá a meleg kávét, és keverje, amíg sima krémet kap. Verje habbá a tojásfehérjéket, majd adja hozzá a krémhez. Finoman keverje össze. Egy tortaformába vagy egy téglalap alakú tepsibe rétegezze a kávéba áztatott kekszet és a krémet úgy, hogy az utolsó réteg a krém legyen. Tálalás előtt tegye a hűtőbe néhány órára. Ízlés szerint szórja meg étcsokoládéval. Sőt, ha szereti, adjon a krémhez is 100 g olvaszott étcsokoládét.