A Csendes-óceánon, a Galápagos-szigetek környékén megtámadta a családot néhány gyilkos bálna. Ennek köszönhetően el kellett hagyniuk a süllyedő hajót,
majd csónakra szállni.
Kezdetben csak nagyon kevés táplálékhoz jutottak hozzá, tényleg csak arra volt elég, hogy életben tudjanak maradni. A hajótörés hatodik napján azonban sikerült elkapniuk néhány teknőst, amelyek a megváltást jelentették. A teknőshúst megették, a vérüket pedig megitták.
A vért egy kicsit nehéz volt meginni
– meséli Douglas.
Ahogy telt az idő, a család is találékonyabbá vált. A tojásokból levest csináltak, és napokig a csontokat rágták, hogy ki tudják enni belőle a csontvelőt.
Több mint hat hétig éltek a Csendes-óceánon, amikor megmentette őket egy arra elhaladó japán hajó. Vadásztak, gyűjtögettek, és megpróbáltak túlélni. Nos, ez végül sikerült nekik.
Jo Travers táplálkozási szakértő szerint a teknőshús azért volt jó táplálékforrás a családnak,
mert fehérjében és mikrotápanyagokban (vas, B12-vitamin, kálium, cink) gazdag, viszont nagyon kevés zsírt és szénhidrátot tartalmaz.