A Bocuse d'Or lyoni döntője január 29-30-án kerül megrendezésre a SIRHA keretein belül, és összesen 24 ország csapata vesz részt rajta.
Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem sous chefje és a magyar csapat az első versenynap második indulója lesz.
A magyar csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, a coach Segal Viktor, a commis pedig Csillag Richárd.
A csapatoknak idén is két ételt kell elkészíteniük, amelyek a tavaly elhunyt Paul Bocuse és Joel Robuchon munkássága előtt tisztelegnek.
A tányértéma Joel Robuchon tiszteletére zöldség chartreuse lesz kagylófélékkel.
A versenyzőknek 32 db fésűkagyló, 60 db szívkagyló, 18 db osztriga és 60 db feketekagyló áll majd a rendelkezésére.
A hústál kötelező alapanyaga a csontos borjúkaraj lesz, ám a versenyzőknek egy kihívással is szembe kell nézniük: a csonttal együtt kell elkészíteni a húst.
Noha Pohner Ádám a mezőny legfiatalabb versenyzője, 2015-ben már Molnár Gábor jobbkeze volt commis-ként Lyonban, majd a következő évben második helyen végzett a magyar Bocuse d'Or-döntőn.