Brazília egy ország Dél-Amerikában. Gasztronómiájában megfigyelhető az indián őslakók, az afrikai rabszolgák, illetve a telepesek szokásai.
Az európai bevándorlók (főként Portugáliából, Olaszországból, Spanyolországból, Németországból, Lengyelországból és Svájcból) a búzaalapú étrendet hozták be az országba.
Ételeik leggyakrabban használt alapanyaga a rizs és a bab. Előételnek általában valamilyen salátát vagy főtt zöldséget fogyasztanak, ám a levesekért annyira nincsenek oda.
A húsért viszont annál inkább – naponta fogyasztják!
Az őserdős területeken elsősorban halat, zöldségeket, trópusi gyümölcsöket esznek, a szárazabb vidékekre a szárított húsok, a tengerpartiakra pedig a tenger gyümölcsei a jellemzők.
A helyi alapanyagok közé tartoznak a gyökérzöldségek, mint a manióka, valamint a gyümölcsök, mint a mangó, a narancs, az ananász, a papaja, a guava, a mangó és a maracuja.
Próbálja ki a következő receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 190 fokra.
Melegítse fel az olajat egy serpenyőbe, azután pirítsa meg a szalonnát. Tegye egy papírtörlőre, azután rakja félre.
Vegyen ki egy evőkanál zsírt a serpenyőből, a maradékon pedig pirítsa meg a hagymát.
Adja hozzá a paprikát és a fokhagymát. Süsse, míg megpuhul.
Öntsön hozzá egy evőkanál vizet, a borsót, és jól keverje össze.
Adja hozzá a tejszínt és a krémsajtot. Főzze tovább.
Vegye takarékra a lángot, és keverje folyamatosan 15 percig, amíg a mártás besűrűsödik. Sózza és borsozza ízlés szerint.
Vegye le a serpenyőt a tűzről, utána keverje hozzá a mogyoróhagymát, a koriandert és a bacont.
Óvatosan keverjen hozzá ½ csésze sajtot, azután öntse az egészet egy sütőedénybe.
Szórja meg az ételt a maradék sajttal, majd süsse 20 percig. Tálalja rizzsel.