A Magyar Borok Bálját 2019. február 16-án a Corinthia Hotel Budapestben, az ország egyik legszebb báltermében tartják. A 19. század végén épült barokkos stílusú, olasz mészkővel és spanyol márvánnyal díszített bálterem eredeti formáját is őrzi, ugyanakkor a szervezők minden korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a modern látványelemekre is.
Ahogy minden évben, 2019-ben is az ország aktuális legjobb borai kaptak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. Ezúttal hat borvidék - Balatonboglár, Balatonfüred-Csopak, Tokaj, Szekszárd, Villány és Hajós-Baja - top tételei mutatkozhatnak be, hét pincészet egy-egy kiváló borán keresztül.
A vacsora borsora hagyományosan olyan bortípusokra épül, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot: szerepel benne tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, bordói stílusú vörösbor és tokaji aszú.
Az üdvözlő falatkák után a fő menüsorban felsorakozik az olaszrizling-specialista Figula Pincészet 2017-es Száka Olaszrizlingjével; a Tokaj-Hegyalját és a száraz tokaji furmintot híressé tevő Szepsy Pince 2016-os Szent Tamás Furmintjával; ott lesz a Szekszárd legjobb dűlőiben gazdálkodó Dúzsi Tamás 2013-as Kékfrankos Válogatása (Görögszó-dűlő); valamint a még mindig legnépszerűbbnek számító Villány az első generációs Bock Pince képviseletében. Tokaji aszú nélkül pedig elképzelhetetlen lenne bármilyen ünnep – ezért 2019-ben napjaink egyik legnépszerűbb borászata, a Barta Pince 2013-as Öreg Király Dűlő 6 Puttonyos aszúja mutatkozhat be.
A Corinthia Hotel Budapest étterme, a Brasserie & Atrium, Bolyki Péter executive chef az impozáns borsor mellé süt és főz. Ezúttal az alábbi menüsorral verseng majd a bálozók kegyeiért:
Íme néhány fogás a menűsorból: puha páncélú rák, mangalica disznósajt, zöldalma aioli és mustáros zöldségek, burgundi borjú, lilaburgonya, sült sárgarépa krém, pácolt gyöngyhagyma és pancetta chips.
A desszert elkészítésére idén először az ország egyik ikonikus cukrászát, Raj Ráhelt kérték fel a szervezők. Ráchel mesét, és nem desszertet álmodott a bálra,
így került egy kis arany mazsolás karamellizált dió, karamellizált szilvaszósz és tokaji aszús-almás zselé a klasszikus flódni képletébe.
A vendégeket a Junior Prima díjas televíziós műsorvezető Ördög Nóra kíséri végig az estén házigazdaként. Közreműködésével, a vacsora elfogyasztása után a Kollagi Show&Dance nyitótáncával kezdődik el igazán a báli hangulat. Az est folyamán fellép Farkas Sándor bárzongorista, a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas Miklósa Erika,
az est legfényesebb csillaga pedig Király Viktor énekes, dalszerző lesz.
A hajnalig tartó tánchoz az idén 12 éves, Fonogram-díjas Group'n'Swing zenekar adja majd a zenét, végül pedig DJ Suri Imre forrósítja tovább a hangulatot.
A rendezvényre több árkategóriában lehet jegyet váltani. A legkedvezőbb, 80.000 forintos arany fokozatú jegy is tartalmazza a részvételt a teljes exkluzív vacsorán és programon, a korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében - ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, a kaszinó és szivarsarok használatát valamint a hajnalig tartó tánc lehetőségét.
A rendezvényen állófogadásos vendégként is lehetséges a részvétel, egy 40.000 forintos ezüst belépőjeggyel, mely egy három fogásos vacsorát és a bálterem előterében nyújtott valamennyi szolgáltatást tartalmazza.
Részletes információk a bálról és a belépőjegyekről a rendezvény weboldalán, és Facebook oldalain (https://www.facebook.com/magyarborokbalja/ és https://www.facebook.com/events/474471602962137/ találhatók.