Az olíva és a belőle készült olaj a mediterrán konyha alapja. Maga a bogyó eléggé megosztja az embereket, pedig számos egészségre gyakorolt pozitív tulajdonsággal bír. Emiatt legalább 5 okot tudunk mondani, amiért érdemes lenne beépíteni az étrendbe.
Egy tanulmány szerint azok a párok, akik egyenlő módon osztják el a házimunkát, jobb szexuális életet élnek, mint azok a párok, ahol az egyik fél jelentősen több házimunkát vállal magára. Van azonban egy olyan tevékenység, amelyet főleg érdemes a partnerrel együtt csinálni. Ez pedig a főzés.
A főzés az egyik legfontosabb házimunka, amelyet a pároknak együtt kellene végezniük, ha azt szeretnék, hogy a kapcsolatuk erősebb legyen. Az amerikaiak 98%-a gondolja úgy, hogy a kommunikáció a kapcsolat egy lényeges része. A főzés pedig egy nagyszerű módja annak, hogy a párok többet beszélgessenek egymással.
Vannak élelmiszerek, amelyektől érdemes távol maradni legalább 4-6 órával elalvás előtt. Előfordulhat, hogy a nem megfelelően megválasztott vacsora egész éjjel ébren tarthat.
Az avokádó a spanyol hódítóknak köszönhetően került Európába Mexikóból a 16. században. Már az inkák is termelték és fogyasztották. Ez nem is csoda, hiszen köztudott, hogy az avokádó egy szuperétel.
Jó hatással van a szívre, kiváló bőrápoló, és csökkenti a koleszterinszintet. Ezek miatt a tulajdonságai miatt fogyasztjuk manapság oly szívesen, ám volt idő, amikor az apák elzárták előle a lányaikat. Persze nyomós okuk volt rá.
Ötvenkét százalékkal csökkent a cukrozott üdítők fogyasztása három év alatt Kalifornia államban, ahol 2015-ben vezették be az egészséget károsító italok megadóztatását – derítették ki a Kaliforniai Egyetem kutatói.
Az alvás és az ébrenlét ciklusait nagyrészt a biológiai óránk, a cirkadián ritmus szabályozza. Ebben a folyamatban kulcsfontosságú szerep jut a melatonin nevű hormonnak, amelyet éjszaka termel a testünk, és elősegíti az alvást.
A kutatók nemrég megállapították, hogy a melatonintermelés kezdetéhez közeli időpontban elfogyasztott étel magasabb testzsírral és testtömeg-index-szel hozható összefüggésbe. Vagyis: ha közvetlenül alvás előtt vacsorázunk, több zsír rakódik le. Na, de vajon reggeliznünk mikor kellene?
Az emberek álmát váltotta valóra ez a Melbourne-i étterem. A vendégek ivókútból tölthetik újra a proseccót.
A Big 7 Islands egy utazási magazin, amely arra adta a fejét, hogy felkutatja Európa legjobb hamburgerezőit. A tesztelők minden országból válogattak résztvevőket, így Magyarországról is.
A végső eredmény megszületésében igen nagy szerepe volt a magazin 1,5 milliós olvasótáborának és a kiválasztott gasztroszakértőknek is. A lista kialakításánál figyelembe vették az online értékeléseket, a megjelenéseket és a releváns blogok véleményét is.
A forralt bort, amelyet a cukor, a narancs és a fahéj tesz tökéletessé, már megszoktuk. Na, de a forralt sört?
A spanyolországi Michelin-csillagos éttermet zárva tartják, míg a hatóság megvizsgálja annak a nőnek az esetét, akinek halálát az ott kapható egyik gombás étel okozhatta.
Chris Campbell amerikai tervezőnek két szenvedélye van: az egyik a cipők, a másik pedig a desszertek és az édességek. Ezért úgy döntött, egyesíti ezt a két dolgot. Képek.
Kíváncsi „A pizza jobb reggeli, mint a gabonapehely?" vagy az „Aki azt hiszi, hogy a gluténmentes lisztek fogyókúrásak, téved" című cikkünkre is? Akkor lapozzon tovább!