A tex-mex egy regionális konyha, amely némiképp eltér a mexikóitól. Azt is lehet mondani, hogy nem sok köze van az autentikus mexikói konyhához, mégis magában hordozza a sajátosságait. A lényeg: a tex Texasra, a mex Mexikóra utal.
Tehát a tex-mex egyfajta kettőség, a mexikói konyha újragondolt változata, amely a mai Texas állam területén fejlődött ki.
Köszönhető ez annak, hogy Texas Mexikóval határos, így a mexikói konyha szépen lassan átszivárgott Texas államba, majd valamelyest átalakult.
Ennek a konyhának a gyermeke a fajita is.
Eredetileg úgy készítették, hogy a steaket feldarabolva megsütötték, majd búzatortillával és más összetevőkkel szolgálták fel. A név hiába utal a hús fajtájára, egyre több helyen elterjedt már a csirkés vagy a vegetáriánus fajita.
Az éttermekben a húst általában hagymával és paprikával készítették. Népszerű összetevők közé tartozik a saláta, a tejföl, a guacamole, a salsa, a sajt, a bab és a paradicsom is.
Próbálja ki ezt a receptet halloumi sajttal!
Ha gyors és könnyű vacsorát készítene, hogy maradjon idő az esti filmre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 200 fokra.
Egy tálban keverje össze a fokhagymát, a köményt, a koriandert, a paprikát, a csilit és az oregánót.
Tegye a halloumit, a paprikát és a vöröshagymát egy tepsire, locsolja meg az olajjal, és szórja meg a fűszerkeverékkel.
Süsse 20 percig, amíg a halloumi megbarnul.
Tálalja tortillán, tejföllel.