Az egyik oka, hogy telítetlen zsírokban gazdag, valamint A-, B-, C- és E-vitamint, káliumot, foszfort,
vasat, nátriumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.
Kiváló antioxidáns, és jó hatással van a szívre, valamint az érrendszerre.
Avokádót találunk a zöldségeseknél és a nagyobb áruházakban. Ha éretlen, akkor kemény, ha érett, akkor olyan puha és lágy, mint a vaj.
Amennyiben éretlen avokádót vásárolt, szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megpuhul.
Ám, ha nem akar ennyit várni, meggyorsíthatja az érési folyamatot. Néhány gyümölcs, mint az alma, a banán, a sárgabarack és a szilva, etiléngázt termel, ami egyfajta érlelőszer. Tegye az avokádót egy papírtasakba ezen gyümölcsök valamelyikével, és várjon egy napot.
Tekerje a gyümölcsöt folpackba, majd tegye a sütőbe, és süsse 200 fokon 10 percig. Ha még ennyit sem tud várni, akkor vágja félbe,
vegye ki belőle a magot, csomagolja be folpackkal, és tegye a mikróba legalább 2 percre.
Miután felvágja az avokádót, gyorsan megbarnul, úgyhogy érdemes minél hamarabb elfogyasztani. Hozzáadhatja a salátájához, rákenheti a pirítósra, készíthet belőle szendvicskrémet, de akár tonhallal vagy tojással is fogyaszthatja.