Ezért nem érdemes eldobni a hagymahéjat
![hagyma](https://cdn.origo.hu/2023/12/4zEZKTL4NS0CqKWNFIOfZNlh4ut5eG0NXchCWb_B2xk/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhNzllZDc5YTM1NjRlYjQ4MmQ3NTc3NzFhNzNiMTNh.webp)
Ha megkérdezzük nagymamáinkat, ők is hasonló véleményen lesznek. A népi gyógyászatban ugyanis megfázás idején főztek mindig hagymahéjteát.
Enyhítette a kellemetlen tüneteket és csillapította a köhögést.
Bee Wilson szerző egy kicsit más oldalról közelíti meg ezt a kérdést. Még a Twitter-profilján is megosztotta, hogy szerinte a hagymahéjtól természetes színe lesz a leveseknek és a pörkölteknek. Ráadásul így sokkal ízletesebbek.
Nigella Lawson gasztronómiai író elárulta, hogy ő a húslevest mindig úgy készíti, hogy a hagymát héjastul főzi bele. Így még szebb, aranyszínű árnyalata lesz a kész ételnek. A végén pedig csak kiszedi a hagymát a többi zöldséggel együtt, és ennyi.
Előtte persze érdemes jó alaposan megmosni, és ügyelni arra, hogy a hagymát megbízható forrásból szerezzük be.
Sőt, mivel egyre jobban közeledik húsvét, próbáljuk ki a következő trükköt: főzzük meg a tojást hagymahéjas vízben, így a külseje barnás-vöröses árnyalatot vesz fel. Ezután fehér festékkel vigyük fel rá a különböző mintákat.