Erre a kérdésre válaszolni valójában sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. Mielőtt azonban hozzáfognánk, meg kell ismernünk az újramelegítés egyik fontos alaplépését.
Fogjunk egy szórófejes flakont, töltsük meg vízzel,
és óvatosan – vagyis ne úgy, hogy a tészta tocsogjon a víztől – spricceljük le a szeleteket, különösen a széleket! Így az étel a sütést követően újra ropogós lesz.
De az is egy jó megoldás, ha friss szószt és sajtot teszünk rá, hiszen a szószban lévő nedvesség szintén elősegíti, hogy a tészta a megfelelő helyeken legyen puha és ropogós.
Miután elfordultunk a mikrótól, irányítsuk a figyelmünket a sütő felé. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, állítsuk a sütőt 200 fokra, és tegyük be a maradék pizzát maximum 10 percre.
Amennyiben van melegszendvicssütőnk, azt is bátran használjuk – 2-3 percig érdemes melegíteni benne a pizzát.
Vagy vegyük elő a kedvenc serpenyőnket! Először várjuk meg, míg jól átmelegszik, 2-3 percig pirítsuk rajta a pizzát, majd öntsünk bele egy evőkanálnyi mennyiségű vizet – kissé távolabb a szeletektől.
Tegyük rá a fedőt, és süssük alacsony lángon még 1-2 percig, vagy amíg a sajt megolvad.
Persze mindezzel csak akkor érdemes fáradozni, ha előző nap a pizzát még idejében betettük a hűtőbe, és nem hagytuk órákig szobahőmérsékleten állni. Maximum két órát hagyhatjuk kint az ételt, ha ennél több ideig marad hűtetlenül, esélyt adunk a különböző baktériumoknak elszaporodni.