1. Immunrendszer újratöltve!
Mivel a répa számos tápanyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint C-vitamin is bőven van benne, így
növeli az immunrendszer ellenálló képességét.
Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, védőpajzzsal ruházzuk fel magunkat a baktériumokkal szemben.
2. Egészséges haj, önfeledt mosoly
A narancssárga zöldség egyik legkedveltebb előnye, amelyért leginkább a nők lelkesednek, a hajkoronával kapcsolatos.
A benne lévő létfontosságú vitaminok erősebbé és fényesebbé teszik a hajat, ráadásul a szálak is megvastagodnak.
3. Ragyogó bőr, mint a reklámokban
A béta-karotinnak köszönhetően, amely a répa színét adja, a bőrünk is ragyogóvá és egészségesebbé válik.
4. Harcol a ráncok ellen
A béta-karotin a szervezetben A-vitaminná alakul, amely rugalmassá teszi a bőrt. Így biztosan letagadhatunk néhány évet a korunkból.
5. A répa még a fogakat is védi
Azon túl, hogy az A-vitaminnak köszönhetően a fogzománcunk is egészséges lesz,
a répa természetes fogkefének is számít.
6. Táplálja a száraz bőrt
A benne lévő káliumnak köszönhető ez a csodás szuperképesség. Érdemes rendszeresen inni sárgarépalevet, hogy a testünk és a bőrünk is hidratált legyen.
Próbáljuk ki a kövvetkező receptet friss répából!
Hozzávalók a salátához:
Hozzávalók az öntethez:
Elkészítés:
Reszeljük le a répát egy nagylyukú reszelőn.
Adjuk hozzá a csicseriborsót, a petrezselymet és a metélőhagymát.
Keverjük össze egy tálban az öntet hozzávalóit.
Öntsük rá a salátára, és forgassuk jól össze.
Hagyjuk állni 20 percig, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.