Mint a zöld leveles zöldségek általában, úgy a rukkola is jótékony hatással van az emésztésre. Ezért különösen ajánlott
nehezebb ételek mellé fogyasztani, mint a húsok vagy a tésztaételek.
Noha a pármai sonkás, rukkolás pizza mennyei, kezdetben pont amiatt tettek rá rukkolát, hogy könnyebb dolga legyen a gyomrunknak az emésztés tekintetében.
A vitamin- és ásványianyag-tartalma rendkívül magas: A-, B2-, C-, K-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium, kálium, vas és szilícium is van benne. Ezeknek köszönhetően szabályozza a koleszterin- és a vércukorszintet, valamint csökkenti az egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
A rukkola 90%-a víz, amely különösen a nyári időszakban teszi tökéletes alapanyaggá.
Rosttartalma segíti a bélmozgást, és a belek tisztítását. A benne található fitokémiai anyagok, az antioxidánsok és az esszenciális mikroelemek
segítenek kipucolni a szervezetben lévő toxinokat.
Kitűnő választás, ha minél több tápanyagot akarunk hasznosítani. Plusz előnye, hogy két csésze rukkola mindössze 80 kalóriát tartalmaz. Tehát bátran fogyaszthatjuk.
A rukkolát az első század óta használják erős afrodiziákumként. A kutatások kimutatták, hogy a sötét leveles zöldségekben, így a rukkolában lévő antioxidánsok elengedhetetlenek az egészséges szexuális élethez.
Blokkolja azokat a környezeti szennyeződéseket és behatásokat, amelyek negatívan befolyásolják a libidót.
Ezért az ókorban gyakran készítettek rukkolából és egyéb növényekből, mint a levendula, szerelmi bájitalt. Az ókori Rómában pedig a szerencse szimbóluma volt, ezért ették rendszeresen.
A rukkola rendkívül népszerű az olasz konyhában. Használhatjuk saláták alkotóelemeként, tésztákra vagy pizzára szórva, vagy húsok mellé köretként. Ízesíthetjük vele a házi szendvicskrémeinket, sőt hozzáadhatjuk a pesztóhoz is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Főzze meg a tésztát a szokott módon.
Keverje össze egy tálban a sajtot, a rukkolát, a paradicsomot, az olívaolajat, a borsot, a sót és a fokhagymát.
Amint a tészta elkészült, öntse rá a sajtos keveréket, és forgassa össze.