Április 13-án, szombaton 14 órától a budapesti Danubius Hotel Gellértben 15 borvidék több mint 60 borászatának százötvennél is több bora lesz kóstolható a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján.
Most már nemcsak a naptár, hanem a hőmérő szerint is itt van végre a tavasz, a jó idő, úgyhogy vele együtt jöhetnek az aktív időszakok is! Például hozzáláthatunk a konyha tavaszi felfrissítésének. Hiszen egy szemet gyönyörködtető, meghitt konyhában jobb kedvvel fogyasztjuk el a kávénkat, és lendületesebben indulhat a reggel.
Nem véletlenül a tavasz a nagytakarítás ideje: a sötét hónapok után nagy szükség van a megújulásra. Télen hajlamosak vagyunk a kényelmes és meleg lakásban, kuckózva tölteni az időnk nagy részét. Valószínűleg közben rengeteg olyan dolgot is felhalmozunk, amikre egyáltalán nincs szükség. Nézze meg a többi tippet is!
Az Oreo hamarosan piacra dobja a limitált kiadású Trónok harca kekszeket, így kíván tisztelegni a sorozat előtt. Ám ez még nem minden, ugyanis még a főcímet is újraforgatták – a maguk módján.
A tavasz beköszöntével nemcsak a természet újul meg, hanem mi is erre törekszünk. A legelső dolog, ami eszünkbe jut, az a méregtelenítés és a tisztító kúrák. Hiszen hogyan is pucolhatnánk ki jobban a testünket, mint egy teljes körű takarítással? – gondoljuk felvillanyozva. Ez azonban sajnos nem így működik.
A női magazinok és a bulvároldalak cikkeinek hatására az a kép él az emberek fejében, hogy a testben felhalmozódó méreganyagok okozzák minden gondjukat/bajukat – például a túlsúlyt, a narancsbőrt és egyéb bőrproblémákat, a fáradtságot vagy akár a rákot –, és azoktól a legkönnyebben egy „méregtelenítő kúrával" tudnak megszabadulni. Vagyis „instant" módon akarnak meggyógyulni – kezdi rögtön Perjes Kinga táplálkozási tanácsadó.
Tízfogásos, négykezes vacsorát mutatott be együtt Tiago Sabarigo és Rácz Jenő a Costes Downtownban. Előbbi a Costesnek, utóbbi a sanghaji Taina Table-nek szerzett Michelin-csillagot. A különleges esemény egyik apropóját az adta, hogy Rácz hamarosan saját éttermet nyit – méghozzá itthon. A két séffel beszélgettünk.
Ha fejfájást, feledékenységet vagy ingerlékenységet tapasztalunk, ideje megragadni a vizespalackot. Ez ugyanis csak néhány példa a dehidratáció, a kiszáradás tünetei közül.
Mivel a víz a sejtek elsődleges építőeleme, erősíti az izmokat és hidratálja a bőrt, további kellemetlenségekre számíthatunk, ha nem figyelünk oda fogyasztására. Lássuk, melyek a dehidratáció jelei!
A rizottó leginkább Észak-Olaszországhoz, különösen Milánóhoz kapcsolódik erősen. Ez egy rizses egytálétel, amelyet az olaszok különleges módon készítenek: a rizst zöldség- vagy húsleves alaplében főzik meg. Vajon le lehet körözni az anyaországot rizottókészítésben?
Leginkább a gyermekes családok fogyasztanak kevés zöldséget és gyümölcsöt. A kulcs a gyermekek bevonása az egészséges ételek elkészítésének különböző fázisaiba – hangzott el az Európai Friss Kalandok második, 2019-es évének tavaszi workshopján.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatásai igazolják, hogy a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása lényeges szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, az egészségügyi állapot javításában és fenntartásában. Azonban a nemzetközi trendekkel párhuzamban Magyarországon is folyamatosan csökken ezen termékek fogyasztása.
A pakora indiai bundás, sült zöldséget jelent, amelyet az éttermektől kezdve az utcai árusokig mindenhol lehet kapni. Örömmel sütik a családnak és a váratlan vendégeknek egyaránt, majd paradicsomcsatnival tálalják fel.
Jessica Leigh Clark-Bojin elképesztő nő. Szuperképességével még magát Marvel Kapitányt is képes volt pitévé változtatni. Így hogyan fogja megmenteni a világot? Még Stan Lee nagysága előtt is a maga módján tisztelgett.
A Nagygombos Borászat a Mátrai borvidéken található, a 90 hektárról a fiatal női borász, Barta Anna készíti a borokat. A pincészet életében új fejezetet jelent a portfólió és az arculat megújítása.
Kíváncsi a legújabb magyar ginre? Akkor lapozzon tovább!