Kourt mindig magának készíti a salátát, a recept a saját ötlete: főtt tojás, avokádó, paradicsom, mozzarella, olívaolaj, só és bors.
Ezt magában és a főétkezések mellé is szívesen fogyasztja.
Szerinte mindenkinek kellene lennie egy jól bevált salátareceptnek, hiszen a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztása rendkívül fontos.
Reggelire általában avokádót, manuka mézet és datolyát eszik, kókusztejet iszik. Gyermekei számára gyümcsölturmixot készít bogyós gyümölcsökből, banánból, spenótból, húslevesporból, probiotikumokból, kókuszjoghurtból és növényi tejből.
Kourtney esküszik rá, hogy a reggeli tea csodákra képes. Ő azonban nem a zöld teáért van oda, hanem saját almás teájáért, amelyben kardamom, menta és fahéj is van.
Kourt egyébként még mindig glutén- és tejmentesen étkezik, ezért nagy mennyiségű gluténmentes receptet oszt meg az oldalán is, mint a matchapalacsinta vagy a kókuszos csirke.
Az egészséges életmód nem azt jelenti, hogy le kell mondanom egy szaftos hamburgerről (gluténmentes zsemle)
– mondja Kourt a Poosh-on.
Ha ez még nem lenne elég, Kourt annyira odafigyel a táplálkozására és az alapanyagokra, amiket használ, hogy még borból sem iszik meg akármilyet:
nála csakis az organikus borok jöhetnek szóba.
Ez azt jelenti, hogy a szőlőben, amiből a bor készül, nem használnak vegyszereket vagy rovarirtó szereket. Rajongóit is ezek fogyasztására biztatja.
Emellett mindenkinek azt tanácsolja, hogy egyenek a telefonjuk nélkül. Ezt még neki is gyakorolnia kell, de kétségtelen, hogy próbálja betartani saját szabályait.
Próbáljuk ki Kourt matchás palacsintáját!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a kókuszolajat, a cukrot és a vaníliaaromát.
Adjuk hozzá a gluténmentes lisztet, a matchaport, a sütőport és a sót.
Melegítsünk fel egy kis kókuszolajat a palacsintasütőben.
Egy szedőkanállal szedjünk a tésztából a sütőbe, majd süssük meg a palacsinta mindkét oldalát.
Tálaljuk bioeperrel és 100%-os juharsziruppal.