A következő recept teljesen búza-, glutén- és tejmentes, cukorbeteg barát és nincs szükség hozzá kenyérsütő gépre. Tökéletes alternatíva lehet gluténérzékenyeknek, búzaallergiásoknak, de akkor is, ha csak valami finomra és egészségesre vágyunk.
Az összetevőket mi magunk válogathatjuk össze, és akár a saját igényeinknek megfelelően is kiegészíthetjük.
Továbbá így biztosan elkerülhetjük a tartósítőszereket és a mesterséges összetevőket. Viszont arra figyelnünk kell, hogy 1-2 napon belül elfogyasszuk, hiszen tartósítószer nélkül a házi kenyér hamar tönkremegy.
A gluténmentes kenyereknél különösen ügyelni kell arra, hogy az alapanyagok ne szennyeződjenek. Csak teljesen tiszta edényeket használjunk, és jó alaposan megtisztított munkalapon dolgozzunk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz összetevőket egy tálban, majd adjuk hozzá egyesével a nedves összetevőket.
Dolgozzuk jól össze.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt vagy zsírral kikent kenyérformába.
Süssük 30 percig 176 fokon.