Jamie Oliver csiliszósza nem egy villámgyors recept alapján készül, ám megér minden fáradozást. Szerinte a csilivel a hagymán és a paradicsomon túl az alma harmonizál igazán.
Így az ő szószának titkos hozzávalója az almalé.
A csiliszósz annyira sokoldalú, hogy rendkívül sok mindenhez felhasználhatja: készíthet belőle mártást, megbolondíthatja vele a paradicsomos tészta alapját, a pörkölteket vagy kedvenc levesét, vagy belemárthatja a nachost.
Bárhogy is: izzasztó lesz!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegye a csiliket a konyhai aprítógépbe – egészben vagy kimagozva ízlés szerint.
Tegye hozzá a félbevágott hagymát, a fokhagymát, a sót. Aprítsa fel.
Egy serpenyőben melegítse fel az olajat, majd adja hozzá a csilis keveréket.
Adja hozzá a csiliport, és jól keverje össze.
Azután adja hozzá a cukrot is, és újra dolgozza össze a keveréket.
Főzze lassú tűzön 10 percig.
Aprítsa fel a paradicsomot, és öntse a keverékhez az almaborecettel és az almalével együtt.
Forralja fel, azután főzze lassú tűzön 20 percig folyamatos keverés mellett.
Öntse a keveréket egy turmixgépe, és turmixolja össze.
Tegye a szószt befőttes üvegekbe vagy csatos palackokba.