2011-ben azzal a misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia világáról. A rendezvény azóta a legjobb magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt,
a régió legnagyobb gasztrorendezvényévé nőtte ki magát.
Nemes Richárd főszervező elmondta, hogy a legjobb hazai éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP Bank Gourmet-t, és a rendezvény régiós szinten is előrébb lépett, hiszen
évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a fesztiválon.
Nemes szerint egyre nagyobb igény van a minőségi szolgáltatások, ételek és italok iránt, ahogy fogalmazott, ez a rendezvény iránti érdeklődésben is megmutatkozik.
A kezdetekhez képest megháromszorozódott a látogatók száma,
sőt az idei szombaton teltház is volt Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát élvezhették a vendégeink.
Idén is díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét.
A szakmai zsűri szerint a legjobb kiállító az Aum Étterem lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a legjobbnak.
A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami nudli-vér-szilva hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro & Delicate sercli felfújt, paprika sorbet művét, legjobb ételnek pedig a St. Andrea Étterem bárány-borjú, paprika, málna kreációját választotta.