A cseresznye legtöbbször ott megy tönkre a fán vagy a kamrában, mert egy idő után megunjuk. Azért, hogy megmentsük őket a kidobástól, három olyan receptet is hoztunk, amelynek fő alapanyaga a cseresznye.
Az ízek érzékelése az emberek életében rendkívüli fontossággal bír: nagyban meghatározza, milyen ételeket választunk és mennyit fogyasztunk el belőle. Az ízérzés, más érzékszervi ingerekkel együtt, kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy egy ételt elfogadunk vagy elutasítunk.
Az édes íz kiemelt kedvelését az is mutatja, hogy az „édes" szóval nemcsak az alapvető ízminőséget írjuk le, de a kellemes vagy kívánatos kifejezés szinonimájaként is használjuk, például „la dolce vita", azaz édes élet. Az édes íz kedvelését többek között a genetikai alap, az életkor, a személyes tapasztalatok és a kulturális tényezők is befolyásolják.
Nem szeretünk krumplit pucolni. Időigényes és pepecslős. Kivéve, ha a videóban szereplő trükköt alkalmazzuk. Ezzel akár fél órát is spórolhatunk.
Sajtos, jalapenós, dupla. Mindenki máshogy szereti a hamburgert. A feltétek pedig... nos, egyetlen szabály van a feltétekkel kapcsolatban: hogy nincsenek szabályok. Korábban volt. Leragadtunk a hagymánál, a ketchupnál vagy a mustárnál, a salátánál és ennyi. De ma már szinte bármi lehet hamburgerfeltét.
Például nem mindennap találkozik az ember azzal a jelenséggel, hogy a burgerben, a marhahús tetején brokkolit halmoznak fel. Főleg, hogy az emberek többsége ki nem állhatja a brokkolit. És mégis létezik a brokkolis burger. Emellett persze még sok más furcsaság is. Nézze meg!
Az öreg, megbarnult banán általában a kukában végzi, hisz ugyan kinek lenne gusztusa megenni? Pedig még számos módon felhasználhatnánk. Készülhet belőle például banánpalacsinta, amihez csupán banánra és tojásra van szükség. Sőt, emellett még legalább 12 módon használhatjuk fel.
A tavasz beköszöntével sokan óriási fogyókúrába kezdtek. Hiszen a télen felszaladt kilókat mindenképp le kell dobni a strandszezon előtt. Vannak, akik sikereket érnek el, mások viszont nem. Mi lehet ennek az oka? Hogyan jönnek fel a pluszkilók? Mit rontunk el, ha fogyókúráról van szó?
Az elhízás kialakulásának oka sokrétű lehet. Ám a normál súly csak akkor tartható fenn, ha az élelmiszerekkel, ételekkel felvett energia, valamint a fizikai aktivitáshoz és az életműködéshez felhasznált energia egyensúlyban van. Persze ezen egyensúly felborulása mellett más tényezők is hatással vannak a hízásra.
Három platina- és hét aranyérmet nyertek a magyar borok és pezsgők a világ legnagyobb nemzetközi borversenyén. A legeredményesebb magyarországi borvidék Tokaj-Hegyalja volt.
A japán üzletekben gyakran találkozhatunk furcsa árukkal, élelmiszerekkel. Ilyen az előre csomagolt halszem is, amely fogyasztása csak számunkra tűnik bizarrnak. A japánok szívesen fogyasztják főve, sütve és párolva is.
A halszemfogyasztásban az a legfurcsább, hogy nem az ősi időkben vált híressé. Még csak nem is a szegénység idején, amikor minden ehető falatért hálásak voltak. A tonhalszem a 90-es években vált keresetté. Sikerét annak köszönheti, hogy rendkívül magas benne az Ómega-3 zsírsavtartalom.
Biztosan ön is látta már a számsort, amivel egyesével megjelölik a tojásokat. Ezt az Uniós és a hazai jogszabályok alapján kötelező megtenni. Na, de vajon mit jelent a számokból és betűkből álló jelölés?
Amikor arról hallunk, hogy az emberek a világ bizonyos tájain rovarokat és kukacokat esznek, rögtön fintorra szalad az orrunk. Pedig még az egyszerű ételek is festhetnek bizarrul, ha olyan alapanyaggal párosítjuk őket, amivel sosem kellene. Vagy legalábbis nem mindenkinek jutna eszébe.
Salt Bae, aki a nem mindennapi sózómozdulatáról híresült el, elképesztő fogással várja vendégeit dubaji éttermében, a Nusr-Etben. Vannak, akik képesek kifizetni egy vagyont is érte, míg mások felháborodásuknak adnak hangot.
"A nagy kérdés: olajban vagy zsírban süssünk?" című cikkért lapozzon tovább!