Ázsia egyes részein a helyiek főtt és sült rovarokat árulnak a turisták forgatagában. Ettől eltekintve sokan valójában nem is szeretik őket,
viszont így a legkönnyebb pénzhez jutni.
Hiszen a turisták gyakran akkor is megveszik a rovart, ha nem fogyasztják el. Egyszerűen csak lefényképezik vagy mókás szelfiket csinálnak vele. Ám a kambodzsai tarantulák esetében ez nincs így – a helyiek imádják.
Persze csak ritkán fogyasztják, mert drágának számít az ő pénztárcájukhoz. Csak különleges alkalmakkor eszik, mint egy születésnap, leginkább sörrel vagy rizsborral.
A pókevés az 1970-es években, a kommunista mozgalom idején vált elterjedté, amikor annyira elszegényedtek az emberek és olyan éhesek voltak, hogy mindent megettek, amit meg lehetett.
Ezek között is voltak ínyencebb étkek, mint a skorpió, a hernyó, a szöcske és a tarantula. Végül annyira megkedvelték ezeket, hogy az étrendjük részei maradtak.
A férfiak több órát is eltöltenek a tarantulafészek figyelésével és a pókok levadászásával. Amint megfogták, megölik őket, majd vízalapú, cukros, sós, fűszeres pácba áztatják. Ezt követően sütik meg olajban.
Különösen fontos, hogy a póknak mindössze 45 másodpercig szabad
a forró olajban sülnie. Így lesz kívülről ropogós, belül pedig puha. A helyiek szerint a teste a legfinomabb, amely az első harapás után szétterül a szájban, ám a lába nem olyan jó.
Ön kipróbálná?