Kattintson a képre a galériáért!
Hozzávalók a sziruphoz:
Hozzávalók a tésztához:
Elkészítés:
Keverjük össze a szirup hozzávalóit egy tálban és főzzük, amíg a cukor megolvad.
Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe. Érdemes legalább 6 órával korábban elkészíteni, mint a tésztát.
A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, a sót és a szerecsendiót egy tálban, azután morzsoljuk el benne a vajat.
Öntsünk hozzá 250 ml vizet és keverjük addig egy fakanállal, míg a tészta összeáll.
Gyúrjuk a tésztát 8-10 percig. Tegyük egy tálba, fedjük le és pihentessük 1 órát.
Osszuk 3 részre és nyújtsuk ki. Vágjunk belőlük 5x10 centiméteres téglalapokat és vágjunk nekik 3 lábat a rövidebb oldal mentén. Fonjuk végig.
Melegítsünk fel egy lábasban olajat, majd süssük ropogósra körülbelül 2-3 perc alatt a tésztákat.
Áztassuk meg a kisült tésztát a hideg szirupban, majd tegyük egy rácsra, végül a hűtőbe 1 órára.
Fogyasszuk hidegen egy csésze kávéval vagy rooibos teával. Ízlés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.