A petrezselyemzöldet összefüggésbe hozták a mellrák elleni küzdelemmel, illetve a
testben előforduló gyulladások visszaszorításával.
Mindez magas az antixodiáns-, a C-, az A- és az E-vitamin-tartalmának köszönhető.
Mindössze 10 szál petrezselyemzöld elegendő K-vitamint tartalmaz a napi szükséglet fedezéséhez. Ez a vitamin pedig hozzájárul a csontok egészségéhez. Sőt, mivel magas a C-vitamin-tartalma, amely segíti a testben a kollagén termelését, ezért hozzájárul a ráncok kialakulásának megelőzéséhez.
Továbbá csökkenti a puffadást, segíti az emésztést, frissíti a leheletet és segít elfedni a rossz szagokat – különösen a hagymáét vagy a fokhagymáét.
A benne lévő A-vitamin biztosítja a szem egészségét, megakadályozza annak kiszáradását, emellett harcol az éjszakai vakság és a szürkehályog kialakulása ellen.
Persze nemcsak a főtt krumplit egészíti ki jól, hanem a salátákat, a leveseket és a gyümölcsturmixokat is.
Persze mártáshoz is kiváló: keverjen össze egy kis fokhagymát, sót, borsot, vörösborecetet, olívaolajat és apróra vágott petrezselymet, majd adja hozzá a főtt vagy a grillezett húsokhoz.