Noha az első a sorban nem bor, hanem pezsgő, akkor is érdemes beszélni róla. A pezsgő és az eper párosítása ugyanis egy igazi klasszikus. Az ital elegáns buborékjai tökéletes párost alkotnak az eper zamatával. Fogyasszunk hozzá minden alkalommal a piros gyümölcsből.
A mangó és a kókusz a sauvignon blanc-nal kötött barátságot.
Ez a hármas azonnal a trópusokra röpít. A gyümölcsök édes íze és a bor virágos jegyei vidáman keverednek a szájban. Csak hunyjuk le a szemünket és képzeljük el, hogy egy meleg tengerparton lógatjuk a lábunkat, az arcunkra pedig melegen süt le a nap.
Persze az említett szőlőből készült bor mellett a spárga, az uborka és a zöldbab is jól érvényesül, ha a zöldséges standon is szét akarunk nézni.
A rizlingborok mellé áfonya dukál.
Sőt, akár a pohárba is tehetjük, így ivás közben csak becsusszan a szánkba, így varázsolva elő ízrobbanást. Mivel sokféle rizling van, egy szárazat válasszunk, hogy egyensúlyban legyen az áfonya édes ízével. A bogyós gyümölcshöz a shirazborok is jól illenek.
A cabernet sauvignon édes szerelembe esett a szilvával, a cseresznyével, a fügével és a szederrel.
És vajon milyen gyümölcs illik egy pohár friss, ropogós rozéhoz? A banán! Lehet friss vagy szárított, a lényeg, hogy a rozé egy picit édesebb legyen. Persze dinnyével, eperrel és szederrel is isteni. A tempranillo csak a bogyós gyümölcsökkel tud igazán kiteljesedni, például a málnával és a szederrel.
A pinot noir nem lenne teljes cseresznye nélkül, de a bazsalikom és a tök is jól illik hozzá. Egy finom chardonnay-hoz pedig nemcsak az avokádó passzol olyan jól, hanem például a kukorica és a kaliforniai paprika is.