Hozzávalók a kacsához:
Hozzávalók a narancsos mázhoz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra és forgassuk át a kacsát. Ha maradtak rajta tollak vagy pihék, akkor azt szedjük le róla.
Szórjuk meg a belsejét a köménymaggal, és szurkáljuk meg villával vagy vagdossuk be a húst.
Az olajon pirítsuk meg a zöldségeket (a paprikát, a hagymát, a zellerszárat), keverjük hozzá a vizet és fűszerezzük sóval, borssal, szárított kakukkfűvel és szerecsendióval. Rottyantsuk össze.
Töltsük meg a kacsát a zöldséges keverékkel és a friss zsályával, tegyük a tepsire és süssük 2 és fél órát vagy amíg a hús kellőképp megpuhul. Ha a kacsa túl gyorsan barnul, fedjük le alufóliával.
Amíg a hús sül, készítsük el a mázat. Egy serpenyőben keverjük össze és hevítsük fel a cukrokat, a kukoricakeményítőt és a sót.
Fokozatosan keverjük hozzá a narancslevet és a narancshéjat.
Forraljuk fel és főzzük 2 percig.
Kenjük meg vele a sült kacsát, úgy tálaljuk.
Válasszunk hozzá merlot-t.