Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a kristálycukrot és a sót.
Egy villával dolgozzuk el benne a vajat, végül kézzel morzsoljuk teljesen szét.
Dolgozzuk el benne a tojássárgáját is.
Adjuk hozzá a bort evőkanalanként, közben gyúrjuk a tésztát.
Tegyük a tálba, tegyünk rá folpackot és hagyjuk pihenni 30 percet.
Addig készítsük el a krémet: reszeljük le a narancs héját, és keverjük össze egy spatula segítségével a ricottával, a porcukorral és a vaníliával.
Vágjuk ketté a tésztát, majd kezdjük el kinyújtani egy lisztes felületen. Fontos, hogy papírvékonyra nyújtsuk.
Tésztaforma segítségével vágjunk belőle köröket, tekerjük fel a cannoli sütőformára és süssük ki olajban vagy zsírban.
Habnyomó segítségével töltsük meg a krémmel a cannolikat.
Fogyaszthatjuk így is, de megszórhatjuk csokoládécsipsszel vagy pisztáciadarabokkal a krémet, vagy tehetünk rá csokiöntetet.