Amíg télen jólesik a forró finomság, addig a nyári hőhullámok arra késztetnek, hogy inkább a könnyebb, hideg ételeket válasszuk, mint például egy hűs leves.
Nemcsak frissítő, de még a hidratálást is segíti.
A görögdinnyeleves egyszerre édes és fűszeres. A benne lévő mentalevél felfrissít, a gyömbér és a fokhagyma pedig növeli antioxidánstartalmát.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy picit pirítsuk meg a fokhagymát, a gyömbért és a csilipelyhet az olívaolajon, majd tegyük félre.
Pürésítsük a dinnyét egy aprítógéppel, azután öntsük a gyömbéres keverékhez és hevítsük.
Amikor összefőtt, vegyük le tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni – tálalás előtt tegyük a hűtőbe 1-2 órára
Tálaljuk jégkockákkal és mentalevéllel megszórva.