Mielőtt hozzáfognánk, nézzük meg, van-e hely a fagyasztóban. Ugyanis egy körülbelül 20x30-as méretű sütőlapot kell majd betennünk, rajta a fagylalttal.
A hengereléshez pedig egy éles, vékony spatulát használunk.
A házi készítésű fagylaltok esetében a legjobb dolog, hogy bármilyen ízt elkészíthetünk. Így van ez a hengerelt esetén is.
Három ízesítést is mutatunk!
Hozzávalók a fagylaltalaphoz:
Hozzávalók az epres fagylalthoz:
Hozzávalók a kekszes fagylalthoz
Hozzávalók a színes cukorkáshoz:
Elkészítés:
Győződjünk meg róla, hogy van hely a fagyasztóban a fém sütőlapnak.
Keverjük össze a sűrített tejet, a tejszínt és a sót egy tálban.
Az ízesítésnek megfelelően keverjük bele a hozzávalókat. Kezdjük például az epressel.
Ha kész, a spatula segítségével még apríthatunk az epreken, majd tegyük az egészet a fagyasztóba körülbelül 2 órára.
A spatula segítségével vágjuk be a fagylaltot 7 centiméteres szalagokra, majd hengereljük fel.
Fogjuk meg egy fogóval és állítsuk bele egy csészébe.
Amint kifogyott a tepsi, készíthetjük a következő ízesítésű desszertet – például a kekszeset.
Tálalásnál díszítsük az ízének megfelelően: ha epres, akkor eperrel, ha kekszes, akkor keksszel, ha színes cukorkás, akkor cukorgyönggyel.