A barfit hagyományosan ünnepi és vallási alkalmakkor fogyasztják. Számos módon elkészíthető, ám az egyik
legnépszerűbb mégis a nariyal, vagyis a kókuszos barfi.
Nemcsak meglepően finom, hanem számos tápanyagot is tartalmaz a kókusznak köszönhetően. A benne lévő cukor miatt azonban érdemes odafigyelni a fogyasztására.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasszunk meg egy evőkanál vajat, azután öntsük hozzá a cukrot.
Amint a cukor elkezd barnulni, kezdjük el folyamatosan kavargatni, amíg teljesen karamellizálódik.
Öntsük hozzá a tej felét, majd keverjük át az egészet és öntsük hozzá a másik felét is.
A karamell letapad majd az edény aljára, ezért kezdjük el folyamatosan felkeverni és felolvasztani.
Öntsük hozzá a kardamomot és keverjük addig, amíg a keverék elkezd szilárddá válni.
Végül adjuk hozzá a maradék vajat és dolgozzuk össze.
Ha a keverék már nem tapad a serpenyőhöz, mégis könnyű és puha, akkor van kész.
Szedjük ki és nyomkodjuk bele egy tányérba. Szórjuk meg pisztáciával és tálaljuk kockára vágva.