Hozzávalók:
Elkészítés:
Áztassuk a tápiókát egy éjszakára vízbe.
Reggel öntsük át egy serpenyőbe, adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöt, a mazsolát, a fahéjat, a cukrot és a citromhéjat és kezdjük el főzni közepes lángon.
Főzzük körülbelül 10 percig.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet és hagyjuk kihűlni.
Ez egy hagyományos norvég főétel. A nagymamák gyakran friss borsóval tálalják.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a lisztet, az egy csipet sót, sütőport és borsot.
Dolgozzuk össze a hagymát és a burgonyát egy tálban, és keverjük hozzá a lisztes keveréket.
Gyúrjuk össze. Ha túl ragadós, adjunk még hozzá lisztet.
Amint elkészültünk és a tészta megfelelően összeállt, formázzunk belőle gombócokat – körülbelül 2-3 diónyi nagyságút – úgy, hogy a közepébe 2 sonkakockát teszünk.
Ismételjük addig, amíg elfogy a tészta.
Töltsünk meg egy nagy edényt vízzel. Tegyük bele a 2 teáskanál sót és a maradék sonkát, azután forraljuk fel.
Óvatosan tegyük a golyókat a forrásban lévő vízbe és főzzük 45 percig vagy 1 óráig.
Tálaljuk olvasztott vajjal.