Az aloe egy lándzsás levelű, kaktuszszerű növény, amely a száraz, meleg éghajlatot kedveli. Számos fajtája létezik, ám amikor az aloét emlegetjük, általában az aloe barbadensis millerről beszélünk.
Az aloe vera megjelenik különböző kozmetikumokban, étrendkiegészítőkben, gyógynövényes készítményekben, hidratáló szerekben és még sorolhatnám.
Ennek a tüskés, vastag, húsos levelekkel megáldott növénynek ugyanis van két hasznos összetevője: az egyik a zselészerű, nedves része, a másik az aloe latex.
A belső, zselés rész tartalmazza a növényi nedvet, a külső pedig a latexet. Az előbbi annyi tápanyagot tartalmaz, hogy akár szuperételnek is tekinthető. Pontosan azért hívják a halhatatlanság növényének,
mert gyógyászati képességeivel hozzájárul az optimális egészséghez.
Mivel természetes vegyületek gazdag forrása, külsőleg táplálja és hidratálja a bőrt. Gyakran használják napégés, más égési sérülések, kiütések és irritációk kezelésére. Belsőleg fogyasztva támogatja az emésztést és az egészséges bélmozgást is.
A történelem során sokan használták gyomorpanaszok enyhítésére, ami manapság is bevett gyakorlat.
A tápláló vegyületek széles skálája miatt az egész immunrendszerre pozitív hatással van; magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, C- és E-vitamin, valamint kalcium, króm, réz, magnézium, mangán, kálium, szelén és cink is van benne.
Ízfokozó-, tartósítószer- és adalékanyag-mentes!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Készítsük elő a levelet úgy, ahogy a videóban látjuk. A zselédarabokat tegyük egy turmixgépbe, majd gyümölcsökkel vagy egy kis ásványvízzel turmixoljuk össze, és hagyjuk pihenni fél órát. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen is.
De akár juice, smoothie is készülhet belőle, hozzáadhatjuk a krémlevesekhez vagy salátákhoz.